İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Haz

Eyl

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü planlaması doğrultusunda gerçekleştirilen Özel Eğitim Uygulamaları Kursu tamamlandı. 15 Ağustos 2022/2 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitime Beylikdüzü Koç Ortaokulu ev sahipliği yaptı. Grup çalışmaları ile zenginleştirilen, özel eğitim uygulamaları konusunda etkili ve verimli gerçekleşen hizmetiçi eğitim kursu, kurumumuz öğretmenlerinden Zerrin AKŞAK ERTAŞ tarfından verildi.

Tem

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü planlaması doğrultusunda gerçekleştirilen Özel Eğitim Uygulamaları Kursu tamamlandı. 20 Haziran 2022/1 Temmuz 2022 tarihleri arasında Silivri, Çatalca, Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitime Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı. Özel eğitim uygulamaları konusunda etkileşimli ve verimli gerçekleşen hizmetiçi eğitim kursumuz Yalçın KIZILIRMAK eğitim yöneticiliğinde eğitim görevlileri Abdullah KAYMAZ ve kurumumuz öğretmenlerinden Zerrin AKŞAK ERTAŞ tarafından verildi.

Haz

Beylikdüzü RAM olarak ortağı olduğumuz 2021-1-ES01-K220-SCH-000027797 no'lu e-GS (Online Guidance Services) adlı Erasmus+ projemize ilişkin ilk ulusötesi toplantı İspanya Granada'da gerçekleştirildi. Proje amaçlarının görüşüldüğü, ülkeler arası işbirliklerine ilişkin planlamaların yapıldığı, proje yürütme ve kalite süreçlerine ilişkin kararların alındığı yoğun bir gündem ile gerçekleştirilen toplantılar verimli sonuçlar ile tamamlandı. Kültürel etkileşimler noktasında karşılıklı bir memnuniyet yaşanan toplantılarda alınan kararların uygulanmasında ülke sorumluluklarına netlik kazandırıldı.

Eyl

1-7 Kasım Haftası, disleksiye ilişkin farkındalığın üzerinde durulan bir haftadır. Bizler de Beylikdüzü Rehberlik ve Araştırma Merkezi olarak disleksinin farkındayız ve yapılabilecekler noktasında her daim buradayız.

Unutmayalım, disleksi bir hastalık değil farklılıktır.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından sınıf rehberlik programları hazırlanmıştır. Konunun ayrıntılarına ve sınıf rehberlik programlarına ulaşabilmek için lütfen linke tıklayınız.

Ağu

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından, özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerimizin öğrenme süreçlerini desteklemek ve eğitim kalitesini arttırmak amacıyla Etkileşimli Dijital Özel Eğitim Uygulaması olan "GEDEX" tüm özel eğitim okullarının ve özel eğitim sınıflarının ücretsiz olarak hizmetine sunulmuştur. Genel Müdürlüğümüz tarafından duyurulan bu önemli uygulamanın ayrıntılarına ve daha fazla bilgiye ulaşabilmek için lütfen linke tıklayınız.

Ağu

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan e-Özel 6. sayısı kapsamlı ve zengin bir içerik ile yayımlandı. Konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye ve e-Özel 6. Sayısına ulaşabilmek için lütfen linke tıklayınız.

Tem

Bu önemli günümüzde, ülke için canını feda eden tüm şehitlerimize rahmet dilerken Beylikdüzü RAM olarak demokrasi trenindeki yerimizi bizler de alıyoruz.

May

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından, salgın hastalık dönemlerinde psikolojik sağlamlığı artırmak amacıyla okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan "Psikoeğitsel Etkinlikler Kitapçığı" yayımlandı. Konunun ayrıntılarına ve ilgili kitapçığa ulaşabilmek için lütfen linke tıklayınız.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından özel çocuklarımız için mobil uygulama hazırlandı. "Özel Eğitimdeyim" mobil uygulamasının içeriğine ilişkin bilgiye, programın indirilmesi ile ilgili konunun ayrıntılarına ulaşabilmek için lütfen linke tıklayınız.

Nis

Covid-19 pandemi durumuna bağlı olarak ülkemiz genelinde alınan tedbirler kapsamında evlerimizde kalmaya, sosyal mesafeyi korumaya devam ediyoruz. Evde geçirdiğimiz bu süreçlerin öğrencilerimiz açısından verimli geçirilebilmesi için yapılabilecekler konusunda, Milli Eğitim Bakanlığımızın genel yaklaşımına bağlı olarak her zaman ailelerimizin yanındayız. Bu anlayıştan hareketle,  evde geçirilen süreçlerde okuma çalışmaları yürüten ailelerimize yönelik olarak, bu süreçlerde göz önünde bulundurulması gereken bazı önerileri bir araya getirdik. Okuma çalışmalarında bol tekrarların ve pekiştirmelerin süreç açısından oldukça önemli olduğunu hatırlatırken, önerilerin tüm velilerimiz ve öğrencilerimiz için yararlı olmasını ümit ediyoruz.