İSTANBUL / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ara

2022-2023 Eğitim-öğretim yılı Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yayımlandı. Konunun ayrıntılarına ve ilgili kılavuza ulaşabilmek için lütfen linke tıklayınız.

May

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce yayımlanan "Yeni Destek Eğitim Programlarına İlişkin RAM Uygulama Kılavuzu" na buradan ulaşabilirsiniz.

May

Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Süreci ön değerlendirme uygulama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından açıklandı. Sonuç sayfasına ulaşabilmek için lütfen linke tıklayınız.

Mrt

2021-2022 Bilim ve Sanat Merkezi ön değerlendirme uygulaması giriş belgelerinin yayımlandığı MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce duyuruldu.

İlgili duyuruya ve konunun ayrıntılarına ulaşabilmek için lütfen linke tıklayınız.

Tem

2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerinde  eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmış olup sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığımızın  internet sitesinde yayımlanmıştır. Sonuçlara ulaşmak için lütfen linke tıklayınız.

Nis

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında, 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek olan merkezi sınava ilişkin başvuru ve uygulama kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yayımlandı. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerle ilgili işlemlerin sağlıklı yürütülebilmesi açısından okul müdürlüklerinin yapacağı işlemler bölümünde belirtilen maddelere uygun haraket edilmesi önem arz etmektedir. İlgili kılavuza ve konunun ayrıntılarına ulaşabilmek için lütfen linke tıklayınız.

Kas

23 Kasım 2020 tarihinde başlayacak şekilde planlanan2019/2020 BİLSEM bireysel değerlendirme süreçlerinin salgın tedbirleri doğrultusunda ileri bir tarihe ertelendiği Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce açıklanmıştır. Konunun ayrıntılarına ve ilgili resmi yazıya ulaşabilmek için lütfen linke tıklayınız.

Kas

Bilim ve Sanat Merkezleri için Müzik yetenek alanında değerlendirmeye alınacak öğrencilere yönelik olarak Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından tanıtım videosu yayımlanmıştır. Konunun ayrıntılarına ve tanıtım videosuna ulaşabilmek için lütfen linke tıklayınız.

May

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınav olan LGS'nin nasıl yapılacağına ilişkin açıklamalarda bulunuldu. LGS sürecine ilişkin açıklamaların ayrıntılarına ve konuya ilişkin olarak hazırlanmış olan video içeriğe ulaşabilmek için lütfen linke tıklayınız.

Mrt